Csorvás Plébánia, Gerendás Plébánia, Telekgerendási Katolikus Közösség

Ruhafelajánlásokat átmenetileg nem fogadunk.

Honlapunk verses rovata itt található (kattintson az "itt" szóra).

2018. december 6-án hatályba lépett a Katolikus Ótemető temetőszabályzata. Megtalálják itt vagy bal oldalt, az "Ótemető Csorvás" menüpontban.

 

 

Szívesen küldünk értesítést túráinkról, nyitott programjainkról. A nehezen beazonosítható email címek tulajdonosai küldjenek pár sort a csorvaspleb@yahoo.com-ra. Az emailcímeket senkinek nem adjuk tovább, azokat csak a túrákról szóló értesítésre használjuk.

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Ótemető Csorvás
 
Csorvás
 
Idősek klubja Gerendás
 
Gerendás
 
Telekgerendás
 
Közösség
 
Temetkezés

A temetési szándék bejelentése és a szükséges adminisztráció a Nagy Szent Teréz Plébánián történik, ami a közeli István király utcában található, a katolikus templom mellett közvetlenül. A katolikus templom az Ótemetőtől indulva a második templom. Előzetes egyeztetéssel a plébános rendhagyó időpontokban is rendelkezésre áll.

Meglévő sírhelynél kérjük hozzák magukkal a legutolsó, megváltásról szóló bizonylatot, ezen kívül kérjük a halottvizsgálati bizonyítvány bemutatását és hozzájárulást a másolati megőrzéshez.

A temetői szertartás lebonyolítását megfelelő engedéllyel rendelkező vállalkozó végezheti, akiket a gyászoló család közvetlenül bíz meg.

Az Ótemetőben nincs ravatalozó. Az általános gyakorlat szerint a Városi Köztemető ravatalozójában búcsúztatjuk az elhunytat, majd a gyászolók és a közreműködők átvonulnak az Ótemetőbe, ahol végső nyugalomra helyezik az elhunytat. A 2 temető közötti távolság körülbelül 1,5km. Mosdó és wc használatára a félúton található Plébánián van lehetőség.

Egyeztetéssel lehetőség van arra, hogy a sírhelynél történjen a ravatalozás és a búcsúztatás.

A Temetőben hozzájárulunk más felekezetű és polgári szertartású végtisztességadáshoz, de arról minden esetben írásban kérünk bejelentést. Engedélyt a szükséges adminisztráció elvégzése után adunk.

 

 
facebook oldalunk

    

 
Szökik a perc, rohan az út, múlik a lét nyomtalanul,
 
Valami kell, a szavakon túl...
2019. Január
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
Időjárás

Hőtérkép

Felhőkép

 

Templompanoráma

(Segítség)

 
Szól a rádió?
 
Egyházi oldalak
 
Szívesen látjuk!
 
Lélektől lélekig
 
Itt élünk