Csorvás Plébánia, Gerendás Plébánia, Telekgerendási Katolikus Közösség

Honlapunk verses rovata itt található (kattintson az "itt" szóra).

Az EFOP pályázat részletes információit itt is elérheti.

 

 

Szívesen küldünk értesítést túráinkról, nyitott programjainkról. A nehezen beazonosítható email címek tulajdonosai küldjenek pár sort a csorvaspleb@yahoo.com-ra. Az emailcímeket senkinek nem adjuk tovább, azokat csak a túrákról szóló értesítésre használjuk.

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Ótemető Csorvás
 
Csorvás
 
Idősek klubja Gerendás
 
Gerendás
 
Telekgerendás
 
Közösség
 
Karitász csoport

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Személyes élmények és tapasztalatok a "Reggeli - jó szó" kapcsán

   

(A csoport tagainak névtelen véleményét olvashatják. A programfelelős mindenkitől rövid írásos összefoglalót kért, a jó dolgokról és arról, amit nehezen éltek meg a résztvevők. Öt írásos vélemény érkezett, belőlük a szerkesztő csupán a véleményíró személyéhez köthető vonatkozásokat törölte.)

1. Jelenleg végzem a ..................... tanfolyamot. Érdekes volt számomra a pszichológiában tanultakat szemlélni Maslow piramisán keresztül a csoportszerveződés minden fázisát megélve. Pozitív élmény volt számomra a gyerekek látványa, amint a gazdagon terített asztalt körbe ülték és jóízűen falatoztak. Negatív élmény: az őszinteség, a szocializált magatartás és az alázat hiánya. Tanulság: a szervező a kezdeti gondolattól, keretektől hamar eltér, így közreműködésem nem elég hatékony. Mindent összegezve Istennek hála, hogy nálunk is működik a karitász. Bízok a csoport összerendeződésében és további önzetlen feladatorientált működésében. Kérem Isten áldását a csoport tagjaira és tevékenységükre.

2. Véleményem a karitász munkájáról. Szokatlan munkához fogtunk ami ismeretlen volt a csorvási lakosság szemében. Közös erővel szerintem sokat lépett előre a helyi karitász. Hajnali keléssel, sok fáradozással és odaadással végezte mindenki a rábízott feladatot. Hetekig kudarcok sorozata kísérte az önzetlen munkát, majd a jó Isten segítségével és áldásával meglett a fáradozás gyümölcse. Azok a kisgyermekek, akiket szeretettel láttunk minden étkezéskor, egy életen át meg fogják emlegetni, hogy milyen vendéglátásban volt részük és jószívvel gondolnak ránk. Nagy szó, hogy a szülőket meg tudtuk szólítani, akik gyermeküket elkísérve jöttek hozzánk. Ráadásul olyan gyermek is eljött, aki nem volt rászorulva a reggelire, mégis jól érezte magát ebben a közösségben. Összegezve az elért eredményeket, örvendezésre adnak okot, de a folytatás iránt kissé aggódom.

3. Élményt adott: 1. A kis reggeliző társaságból közösség lett a hónapok során. 2. A gyermekekben egy idő után bizalom ébredt a reggeliztetők és egymás iránt. 3. A reggeli beszélgetés a gyermekekre figyelés fontos lett mindenki számára. 4. A szentírási idézettel ("Mert úgy szerette Isten") beköszönő hálás gyermek és társai köszönő szava adott pozitív élményt. Negatívum: Nehezen viseltem a bizalmatlanságból eredő kezdeti alacsony számú megjelenést.

4. Jó: Először is gratulálok annak, Akinek a gondolatából kipattant a reggeliztetés. Az "Összefogás - Karitász hangjából" olvastam, hogy X személy már Y településen is kezdte a szociálisan rászorulók segítését. Nálunk úgy gondolom, nagyszerűen sikerült a gyerekek reggeliztetése. Az első bátortalan megjelenések után már úgy jöttek, mint haza. Jókedvűen, vidáman és ami a fontos, egyre többen. Szívesen fogadták a finom reggelit és a sok szeretetet, amit mi felnőttek adtunk Nekik. Csak örülni tudok, hogy ilyen jól sikerült, minden zavaró körülmény nélkül, jó összhangban telt el ez a rövid idő, amire a gyerekek és mi felnőttek is szívesen emlékezünk vissza. Jó volt a gyerekekkel lenni, jó volt egy kicsit újból "gyereknek" lenni köztük. Rossz: Kár, hogy a szülők nem értették meg, hogy miről van szó, és nem küldték a gyerekeiket még többen. Vélemény: Ha valamikor folytatnánk a reggeliztetést, csak így kell csinálni, ugyanott és ugyanígy.

5. "Vannak még csodák." Kis csoportban összefogva szolgálatkész asszonyok együtt élhették át a gondoskodás jó érzését. Adhattak önzetlenül gyerekek kis csoportjának szívet melengető testi és lelki táplálékot. Hetente háromszor reggelit, hogy jól induljon a nap, s jó szót, útravalót, hogy jól is folytatodhasson. Köszönet érte mindenkinek, aki dolgozott és részt vállalt belőle, külön köszönet Kiss-Antal Istvánné Katikának aki sokat szervezett és egyezetetett és T-nek, aki az egészet életre hívta és életben tartotta.

 

Reggeli, jó szó

   

(A beszámoló elég régen felkerült a "Visszatekintő" menüpontba. A karitász munka bemutathatósága miatt kerül fel ide is.)

Karitász Csoportunkban folyamatosan figyelemmel kísérjük a körülöttünk élők sorsát, különös tekintettel a szerényebb körülmények között élőkét. Visszatérő tapasztalatunk szerint jelentős azon gyermekek száma, akiknek a szülők és mások elismerésre méltó igyekezete mellett is jól esik a nyugodt, közös reggeli.

Idősgondozás, beteglátogatás

   

Az Egyházmegyei Karitász 2010. november 6-án régiós napot szervezett Gyulára családsegítés és idősgondozás, beteglátogatás témában. Csorvásról 4, Gerendásról 1 önkéntes vett részt.

Megalakulás

   

Az első beszélgetésekre -a plébános kezdeményezésére- 2009 decemberében kerítettünk sort, 2010. januárjában már a közös munka kereteiről beszélgettünk. A hónap végén mondtuk ki, hogy megalakítjuk a Katolikus Karitász helyi csoportját.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

 
facebook oldalunk

 
Hittanos beszélgetések
 
Valami kell, a szavakon túl...
2021. Július
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
 
Időjárás

Hőtérkép

Felhőkép

 

Templompanoráma

(Segítség)

 
Szól a rádió?
 
Egyházi oldalak
 
Szívesen látjuk!
 
Lélektől lélekig
 
Itt élünk
 

 

Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Egy párkapcsolati elemzés,összehasonlítás,segít abban, hogy harmonikus, biztonságos döntést hozzál, felelõsen és idõben!    *****    A születési horoszkóp olyan információkhoz juttat, amelyek fontosak, fejlõdésünkhöz,valamint, egészségünk megtartásához!    *****    and i know now that this world will never be enough    *****    Rendeld meg születési horoszkópod és a 3 éves ajándék elõrejelzésed, nagyon sok segítséget kaphatsz a továbbiakhoz!!!!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis + 3 év elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Rendeld meg most! Kattints    *****    "A mágia se nem rossz, se nem jó. Csak az a fontos, mire használod." - SZEREPJÁTÉK    *****    KONOHA.HU - Naruto és Shippuuden rajongói oldal és fanfiction. - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet :)    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. - FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    "amit Ava Morris akar, azt Ava Morris megkapja, még holtában is"    *****    "a varázslat mindig megköveteli az árát"    *****    "Más kérdés, vajon milyen sokáig lehet mindkét végén égetni ugyanazt a gyertyát, mielõtt teljesen leég."    *****    "Az Elsõk bástyaként állnak a város lakói és az õket fenyegetõ természetfeletti csapások között."    *****    Cameron Ward, a mosoly mögött rejtõzõ ármány. Csak ne feledd: jobb, ha sosem fordítasz hátat neki. - canon karakter    *****    Üdvözlöm! Tetõ felújítás elött áll? Nem találta meg a megfelelõ szakembert? Nézze meg a weboldalam! Ács-Tetõfedõ mester    *****    THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE    *****    FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!